Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Hopea-Ag

 

Hopea - Ag on jalometalli. Puhdas hopea on valkoinen, kauniisti kiiltävä metalli. Hopea on puhtaana eli hienohopeana liian pehmeää, jotta siitä voisi valmistaa kestäviä koruja. Tämän vuoksi puhtaaseen hopeaan (99,9%) seostetaan sulatusvaiheessa kovettavaa metallia, useimmiten kuparia 7,5%, jolloin hopean pitoisuus on 92,5%. Tällöin pitoisuusleima on 925. Pitoisuusleima merkitään kolminumeroisella luvulla, joka ilmaisee jalometalliseoksen puhtaan jalometallin osuuden massasta. Tästä 925 hopeasta käytetään myös nimitystä sterling-hopea.

 

Tummumisen estämiseksi IceSilverin hopeakorut ovat rodinoituja. Rodinointi tarkoittaa, että korun pinta on päällystetty ohuella kerroksella rodiumia (rodium on kova, kiiltävä ja kestävä, hopeanhohtoinen platinametalli). Rodium ei reagoi esim. ilman eikä veden kanssa jolloin ei synny tummumisreaktioita (hopean tummuminen johtuu hopean reagoidessa ilmassa olevan rikkivedyn kanssa). Rodinointi estää hopeakorun tummumisen, jolloin koru pysyy hohtavan kauniina.

Turvallisuus

 

IceSilverin korut täyttävät suomalaiset laatu- ja leimausvaatimukset. Kaikki kokoelman korut käyvät läpi Suomessa testaukset laboratoriossa, joka takaa korujen aitouden, arvon säilymisen ja turvallisuuden asiakkaillemme. IceSilverin korut eivät sisällä nikkeliä.

 

Hopea-linkkejä

 

http://www.tukes.fi

http://www.inspecta.com/fi/

http://www.tukes.fi/fi/Kuluttajille/Koti-ja-kodin-tekniikka/Korut-ja-muut-jalometallituotteet/

http://www.tukes.fi/Tiedostot/jalometallituotteet/esitteet_ja_oppaat/Jalometalliopas_final.pdf

 

Muuta

 

  • Bakteereja tappavien ominaisuuksien vuoksi hopeata käytetään mm. lääketieteessä sekä valmistetaan ruokailuvälineitä ja astioita.
  • Aitomateriaalinen koru maksaa nopeasti itsensä takaisin. Aidot korut säilyttävät arvonsa vuosia eteenpäin.